Kiinnostaako kouluttaminen?

Kiinnostaisiko sinua kouluttaa muita, mutta et tiedä mistä aloittaisi?
Olisiko sinulla edes pieni kipinä kouluttamiseen ja haluaisit kuulla mitä kouluttaminen on? 
Vai oletko kenties jo aiemmin kouluttanut, mutta haluaisit kerrata tai päivittää osaamista?


Nyt siihen on mahdollisuus. Salon Seudun Noutajat tarjoavat mahdollisuuden tutustua kouluttamisen maailmaan. Yhdistyksen jäsenille kurssi ei maksa mittää ja eikä me edes velvoiteta sinua pitämään kursseja jos sitten loppujen lopuksi siltä ei tunnu! Ei-jäsenille koulutus maksaa 20€.
Tuutko mukaan? 

 Laita lyhyt vapaamuotoinen hakemus 31.3.2023 mennessä ja tuu mukaan k_suojanen@hotmail.com.  

Kurssille otetaan 8-10 osallistujaa. 

Kurssi pidetään sunnuntaina 16.4.2023. Paikka ilmoitetaan sen varmistuttua. 

Kurssin sisältö: kohtaamisentaidot, koiran tunnetilojen lukeminen, eri koulutusmenetelmät, miten koira oppii ja palautteen antaminen 

Kouluttajana meillä toimii Katja Vossi.

Tässä Katjan esittely:

Nimeni on Katja Vossi. Koiraharrastuksen pariin minut innosti ensimmäinen novascotiannoutajani, josta tuli lopulta rotunsa ensimmäinen nelosvalio neljässä eri lajissa. Tällä hetkellä kotoa löytyy novascotiannoutajia. 
Harrastus-/kisataustaa minulla on monesta lajista; toko, nome, mejä, vepe, rallytoko ja pk-haku. Vuodesta 2005 olen pitänyt koulutuksia säännöllisesti. Toko on päälajini ja sitä olen ohjannut ja ohjaan jatkuvasti. Lisäksi pidän niin pentujen kuin harrastuksiin tähtäävien koirakoiden pohjataitokursseja sekä yhteistyötä tukevia ja vireenhallintaan keskittyviä kursseja. Vastaan myös tollereiden Turun ja Salon aluetoiminnasta ja ajoittain olen siellä ohjannut monenlaista mm. noutajien metsästyskokeisiin valmistavia kursseja. Tapani ohjata on positiivinen ja huomioin aina koiran tunnetilat koulutustilanteissa.
Olen suorittanut SKL:n tokon koulutusohjaajan, koetoimitsijan ja liikkeenohjaajan pätevyydet ja toiminut niissä 10-15 vuoden ajan. Koulutuksiltani olen sosionomi (amk), lähihoitaja, ja nyt viimeisimpinä eläintenkouluttaja (at) sekä koira-avusteinen ohjaaja. Pääasiallisen työurani tähän asti olen tehnyt ohjaus- ja asiantuntijatehtävissä erilaisten asiakasryhmien parissa sosiaali-, opetus- ja terveyspuolella.

Itse olen saanut koiraharrastuksen alkupuolella tutustua kouluttajiin, jotka ovat osanneet kannustaa ja motivoida eteenpäin. Koirakurssien ohjaamisesta olenkin aikanaan kiinnostunut siksi, että olen tavannut koirien ohjaajia, jotka ovat olleet kiinnostuneita harrastamisesta, mutta omatoimisesti eteneminen on ollut haasteellista, kuten itsellenikin oli. Halu tehdä koiran kanssa yhdessä asioita ja motivaatio oppimiseen ovat isoja asioita ja niihin mieluusti tartun. Se ilo mitä näkee koiran ja ohjaajan edistyessä, tuo paljon positiivista energiaa.