NOU/NOME

Yhdistys järjestää NOU- ja NOME-koulutuksia keväästä syksyyn. Tarkoituksena on tarjota jäsenistölle tietoa rodunomaisiin kokeisiin kouluttamisessa ja antaa ohjaajille apuja ja neuvoja, miten koiran kanssa treenata tavoitteiden saavuttamiseksi. Koulutukset ovat kurssimuotoisia, jolloin saadaan paras teho irti koulutuksista.


NOU – Noutajien taipumuskoe


Taipumuskokeessa koiran tulee suorittaa hyväksytysti vesityöskentely, haku maa-alueella ja löytää jäljen päässä oleva kani. Taipumuskokeisiin tähtääville on omat treeniryhmänsä, joissa pyritään jakamaan koirat osaamistason mukaan. Näin saadaan koulutukset kaikille mahdollisimman hyvin omia tarpeita vastaavaksi. Aloittelijoille on mahdollisuuksien mukaan oma treeniryhmä ja jo kokeissa olleille, NOU0-tuloksen saaneille oma ryhmä.


NOME – Noutajien metsästyskoe


Kun taipumuskokeet on suoritettu, on mahdollista siirtyä koiran kanssa ylemmälle tasolle ja startata NOME-kokeessa. Koska hyppäys taipumuskokeesta NOME-kokeeseen on melko suuri, pyrkii yhdistys tarjoamaan treeniryhmän myös NOME-kokeisiin suuntaaville koirakoille. Treeneissä tehdään tutuiksi erilaiset asiat, joita kokeissa vaaditaan ja jonkalaisia siellä voi tulla eteen. Treeniryhmiä järjestetään tarpeen mukaan kaksi, joista toinen on tarkoitettu taipumuskokeet suorittaneille tai kokeista korkeintaan AL03-tuloksen saaneille. Toinen niille, jotka ovat käyneet kokeessa ja saaneet vähintään ALO2 -tuloksen.

Treenipaikan kiinnostaessa ota yhteyttä NOU/NOME-toimikunnan sähköpostiin: nounome(at)salonseudunnoutajat.fi ja kerro hieman minkälaista treeniä tarvitset koirasi kanssa.