NOU/NOME

Yhdistys järjestää NOU- ja NOME-koulutuksia keväästä syksyyn. Tarkoituksena on tarjota jäsenistölle tietoa rodunomaisiin kokeisiin kouluttamisessa ja antaa ohjaajille apuja ja neuvoja, miten koiran kanssa treenata tavoitteiden saavuttamiseksi.

 

NOU – Noutajien taipumuskoe

Taipumuskokeessa koiran tulee suorittaa hyväksytysti vesityöskentely, haku maa-alueella ja löytää jäljen päässä oleva kani. Taipumuskokeisiin tähtääville on omat treeniryhmänsä, joissa pyritään jakamaan koirat osaamistason mukaan. Näin saadaan koulutukset kaikille mahdollisimman hyvin omia tarpeita vastaavaksi.

 

NOME – Noutajien metsästyskoe

Kun taipumuskokeet on suoritettu, on mahdollista siirtyä koiran kanssa ylemmälle tasolle ja startata NOME-kokeessa. Koska hyppäys taipumuskokeesta NOME-kokeeseen on melko suuri, pyrkii yhdistys tarjoamaan treeniryhmän myös NOME-kokeisiin suuntaaville koirakoille. Treeneissä tehdään tutuiksi erilaiset asiat, joita kokeissa vaaditaan ja jonkalaisia siellä voi tulla eteen. 

 

Koulutuksista löytyy tietoa täältä kotisivuilta sekä myös yhdistyksen Facebook-sivuilta. Jos et löydä sopivaa koulutusta tai olet epävarma, mikä koulutus olisi koirallesi sopiva, ota yhteyttä NOU/NOME-toimikunnan sähköpostiin nounome@salonseudunnoutajat.fi ja kerro minkälaista treeniä tarvitset koirasi kanssa.